Nieuws

DCR Events krijgt een Rol bij Intocht Rotterdam Zevenkamp

Rotterdam, 11 juli 2024 – Dit jaar veranderen er weer dingen binnen DCR Events. Samen met Stichting Sinterklaas is jarig is besloten dat DCR een rol krijgt binnen de Intocht Rotterdam Zevenkamp. Dit jaar mogen Ron en Benjamin van Team DCR Sint en Pieten de show maken bij de intocht.

Ron en Benjamin zullen optreden als Gekke Meesterpiet en Regelpiet, een duo dat de show zal vullen met praatjes en flink wat humor. Dit zal hun eerste jaar zijn dat ze met de hoofdcrew meelopen als een soort hoofdpieten. De verwachting is dat hun unieke benadering en energie een verfrissende toevoeging zal zijn aan de intocht.

Ron en Benjamin van DCR Events hopen dat deze samenwerking voor herhaling vatbaar is. “We gaan ons best doen om het leuk te maken voor jong en oud,” zeggen ze. “Het wordt een show voor jong en oud, met veel humor en optredens. We gaan er een knaljaar van maken, hoe dan ook.”

echter is het nog niet helemaal zeker of de intocht door kan gaan in verband met een wijziging van de situatie op het plein er wordt nu getest met een proefopstelling van straat meubilair maar in de huidige situatie past het podium niet op zijn plek dus nu zijn stichting sinterklaas is jarig en gemeente Rotterdam in gesprek over een oplossing, maar DCR Events en Stichting sinterklaas is jarig blijven positief en houden hoop

De intocht belooft dit jaar een bijzondere ervaring te worden dankzij de vernieuwende inzet van DCR Events en andere veranderingen binnen de intocht. Blijf op de hoogte voor meer informatie en mis de festiviteiten niet!

DCR Events steunt goede doelen

Rotterdam, 2024 – DCR Events heeft zich dit jaar weer volop ingezet voor diverse goede doelen. Dankzij de bezoeken van Sint en zijn Pieten bij verschillende klanten kunnen wij een bijdrage leveren aan maatschappelijke initiatieven. Het Sinterklaasfeest brengt een warm gevoel voor iedereen, en wij geloven dat we samen sterk staan.

Dit jaar heeft DCR Events onder andere Alpe d’HuZes en Zwem Mee Tegen Kanker gesteund. We zijn ervan overtuigd dat door niets te doen, er niets verandert, dus zetten we ons actief in. Eén van onze Pieten neemt deel aan Zwem Mee Tegen Kanker, en familieleden van Sinterklaas lopen mee met Alpe d’HuZes.

“We hopen dit elk jaar te kunnen doen met nog meer goede doelen,” aldus DCR Events. Samen maken we het verschil en zorgen we ervoor dat het Sinterklaasfeest niet alleen een bron van vreugde is, maar ook van solidariteit en steun voor diegenen die het hard nodig hebben.

Blijf ons volgen voor meer informatie over onze goede doelen en hoe wij ons blijven inzetten voor een betere wereld.

DCR Events Introduceert DJ Piet en Nieuwe Pieten voor 2024

Dit jaar brengt DCR Events iets bijzonders naar de Sinterklaasvieringen: een echte DJ Piet! DJ Rico, een nieuw lid van ons team, staat klaar om zijn talenten achter de draaitafel te tonen. Hoewel hij nog wat moet wennen aan het pakken van de voorgrond, ondersteunen wij hem net zoals we alle beginnende verlegen Pieten ondersteunen. Met een beetje aanmoediging en het doen van gekke dingen waar hij bijstaat, komt hij er zeker. Bijna alle Pieten beginnen zo het eerste jaar – ikzelf, Klok Piet, Pietje Meiland en Spaanse Piet hebben hetzelfde meegemaakt. Gelukkig gaat het het tweede jaar altijd al een stuk beter, dus wij hebben er alle vertrouwen in dat DJ Rico zijn draai snel zal vinden.

Naast DJ Rico verwelkomen we dit jaar ook enkele nieuwe Pieten, waaronder Pietje Meiland, Porto Piet, Pietje Daan, twee meisjes Pieten, en de satirisch genaamde Uit de Hoogte Piet, die bekendstaat om zijn avonturen op grote hoogten.

Wij kijken uit naar een geweldig Sinterklaasseizoen met deze nieuwe en vertrouwde gezichten. Samen zorgen we voor onvergetelijke herinneringen voor jong en oud!

Blijf ons volgen voor meer updates en informatie over onze activiteiten en evenementen.

DJ Rico en regelpiet

DCR Events Groeit Snel en Steunt Goede Doelen in de Sinterklaaswereld

DCR Events heeft het afgelopen jaar een enorme groei doorgemaakt in de Sinterklaaswereld. Zo hebben we in de Hoeksche Waard maar liefst 15.000 flyers verspreid met onze reclame. Daarnaast waren we sponsor van een evenement waarbij het Sophia Kinderziekenhuis centraal stond als goed doel. Tijdens dit evenement werd geld opgehaald om een ultramoderne 3D-printer te ontwikkelen. Deze printer kan medicatie in leuke kleuren, vormpjes en met lekkere smaken en geuren printen, zodat het voor zieke kinderen makkelijker wordt hun medicijnen in te nemen. Een heel mooi doel, vinden wij zelf.

DCR Events was prominent aanwezig bij dit evenement, wat heeft geleid tot publicaties in verschillende kranten zoals het AD en het Compass. Ook zijn we geïnterviewd door Rijnmond. Hieronder volgt het volledige stuk zoals geschreven door Rijnmond over onze Sinterklaasactiviteiten.

Ron van Sintmaartensdijk (41), Dordrecht, 8 jaar in het vak

Sinterklaas Ron van Sintmaartensdijk (41) uit Dordrecht

Sinterklaas Ron van Sintmaartensdijk (41) uit Dordrecht© Privéfoto

“Het leukste vind ik een huisbezoek. Want dat is elke keer anders en je hebt meer persoonlijk contact met de kinderen dan bijvoorbeeld tijdens een intocht”, vertelt Ron.

“Voor mij gaat het om de magie voor de kinderen. Dat je kinderen in het sprookje van Sinterklaas kan laten geloven. Maar het is ook een stukje status dat je hebt als Sinterklaas, niet alleen bij kinderen, maar ook bij volwassenen. Zodra je binnenkomt, is iedereen weer een kind.”

Hij ziet het Sinterklaas zijn dan ook niet als een rol, maar als een persoon die hij wordt als hij het pak aantrekt. “Je speelt geen Sinterklaas, je bent Sinterklaas. Je blijft altijd in je rol en je blijft serieus, maar ook weer niet té serieus.”

Ron gaat altijd op pad met een vast team aan pieten. Hij geeft aan geen moeite te hebben gehad met het overschakelen naar roetveegpieten. “Je doet het voor de kinderen, en wat de volwassenen willen… Tsja. De kinderen van nu groeien op met de roetveegpiet. Het plezier is net zo leuk.”

“Voor we naar een bezoek gaan, hebben we als team zoveel lol. Als we dan voor de deur staan, ben ik meteen serieus. De pieten lachen dan nog wat na. Dat is ook onze kracht, denk ik.”

Sinterklaas Ron met zijn vrouw en dochter

Sinterklaas Ron met zijn vrouw en dochter© Privéfoto

Rons grote droom om ooit een intocht te lopen als Sinterklaas, komt dit jaar uit. “Ik heb het eerder wel al gedaan, maar dat was als piet. Dit jaar loop ik voor het eerst mee in de intocht als Sinterklaas. Dat is wel heel speciaal en spannend.”

ik stop met Sinterklaas zijn wanneer ik doodga.

Ron van Maartensdijk

Of hij ooit heeft overwogen om te stoppen? “Ik weet natuurlijk niet hoe het loopt, maar ik zeg altijd: ik stop met Sinterklaas zijn wanneer ik doodga.”