Nieuws

intocht in Rotterdam Mathenesse

Dit jaar is team DCR events sint & pieten voor het eerst gevraagd om een heuse intocht neer te zetten in de wijk Mathenesse. samen met de bewoners, gemeente, de wijk raad en Het Albeda college hebben wij op 26 november een fantastische intocht kunnen neer zetten wij zijn hier voor gevraagd door Ben sabo hij heeft alles geregeld van muziek tot de koets, strooigoed en veel meer. ook zijn er heel wat pieten voor ons gekomen , we waren totaal met 30 pieten dat is niet niets wij zijn ontzettend blij met een ieder die mee heeft geholpen aan deze intocht en wij willen de pieten uit Nissewaard ook bedanken voor het mee helpen in zulke grote getalen

foto intocht mathenesse

wij hopen in ieder geval volgend jaar weer een intocht te mogen lopen in Rotterdam Mathenesse , dan pakken wij nog groter uit en regelen alles nog veel beter. aldus Ron van Sintmaartensdijk (de eigenaar van DCR Events)’ ”zonder alle hulp was het niet zon groot feest daar om wil ik iedereen bedanken ” volgen jaar wordt volgens de verwachtingen nog veel drukker dan dit jaar . en zelfs dit jaar was al een record jaar .. wij als DCR Events zijn Blij dat wij groeien en hopen in de toekomst meer te doen dan alleen sinterklaas kerst en clowns duo Lif & Lof . DCR Staat voor kwaliteit. daar om willen wij ook gaan investeren in een beter haar werk voor sinterklaas dat is nu wel echt nodig want bij een intocht verwacht men wel wat van ons aldus Benjamin van den Bosch (rechterhand van Ron en aanspreekpunt team DCR) de kwaliteit die wij nu hebben is vergeleken met heel veel hulp sinterklazen al heel hoog maar als we meer grote evenementen gaan draaien waar mensen veel van ons verwachten moet de kwaliteit nog beter dan het al is er zijn sinterklazen bij waar van de kwaliteit niet heel hoog zijn maar toch het zelfde doel hebben. er zijn ook sinterklazen die er heel goed uit zien bijvoorbeeld onze nieuwe vriend en collega Bas Schouten hij ziet er super goed uit als sint zegt Benjamin. Bas geeft ons ook tips voor het onderhouden van een baardstel op tule en hoe je er nog beter uit gaat zien wat ik ook enorm waardeer in de sinterklaas wereld help je elkaar en probeer je elkaar niet naar beneden te halen .. uiteindelijk ben je de zelfde persoon (sint) die er altijd net zo goed uit moet zien want je doet het voor de kinderen en niet om bekendheid.

nieuwe pietjes

wij hebben dit jaar wat nieuwe pietjes mee genomen in ons werk zo hebben wij pietje pip en haar zus testpiet JR. er nu bij deze dames vinden het leuk om mee te doen en ondanks hun leeftijd zijn ze ook erg goed in wat ze doen we hadden gevraagd of ze mee wilde doen met onze intocht in Mathenesse dat wilde ze heel graag, maar voor dat ze mee konden doen hadden ze natuurlijk eerst een pak nodig op de dag van de doorpas hebben we ook wat filmpjes gemaakt, dat vonden ze zo leuk dat ze gelijk meer dingen wilden doen en vaker mee wilde. dat kan natuurlijk wel.

Pietje pip links en test piet JR. rechts

ook hebben wij dit jaar een echte DJ piet ( DJ Rico ) hij is goed achter de draai tafel hij vind het leuk om mee te doen maar hij moet nog wat inkomen, hij vind het spannend om soms de voorgrond te pakken en daar bij ondersteunen wij hem hoe we alle beginnende verlegen pieten ondersteunen een klein beetje pushen en wat geks doen waar hij bij staat Dan moet hij wel wat mee doen.. bijna alle pieten beginnen zo het 1e jaar Dat had ik zelf ook en onze klok piet, Pieje Meiland , Spaanse piet maar het 2e jaar gaat het altijd al een stuk beter dus wij hebben er alle vertrouwen in. zo zijn er dit jaar nog meer pieten bij gekomen zoals pietje Meiland , porto piet, pietje daan , 2 meisjes pieten en uit de hoogte piet(satierende naam voor onze hoge hoogte piet)

DJ Rico en regelpiet

wij zijn dit jaar zo snel groter geworden in de sinterklaas wereld zo zijn er in de Hoeksche waard ook 15.Duizend flyers verspreid met onze reclame en zijn we sponsor geweest van een evenement waar het Sophia kinderziekenhuis Centraal stond als goed doel er is geld opgehaald voor het ziekenhuis zodat ze een ultra moderne 3D printer kunnen ontwikkelen waar mee ze medicatie in leuke kleuren ,vormpjes en in lekkere smaken en geuren kunnen printen zodat het voor zieke kinderen makkelijker wordt de medicijnen in te nemen een heel mooi doel vinden wij zelf DCR events was daar dus ook aanwezig. ook zijn wij daar door in verschillende kranten gekomen zoals het AD en het Compass

ook zijn wij geïnterviewd door Rijnmond ik zal hier onder het complete stuk over onze sint neer zetten zoals Rijnmond het heeft geschreven

Ron van Sintmaartensdijk (41), Dordrecht, 8 jaar in het vak

Sinterklaas Ron van Sintmaartensdijk (41) uit Dordrecht

Sinterklaas Ron van Sintmaartensdijk (41) uit Dordrecht© Privéfoto

“Het leukste vind ik een huisbezoek. Want dat is elke keer anders en je hebt meer persoonlijk contact met de kinderen dan bijvoorbeeld tijdens een intocht”, vertelt Ron.

“Voor mij gaat het om de magie voor de kinderen. Dat je kinderen in het sprookje van Sinterklaas kan laten geloven. Maar het is ook een stukje status dat je hebt als Sinterklaas, niet alleen bij kinderen, maar ook bij volwassenen. Zodra je binnenkomt, is iedereen weer een kind.”

Hij ziet het Sinterklaas zijn dan ook niet als een rol, maar als een persoon die hij wordt als hij het pak aantrekt. “Je speelt geen Sinterklaas, je bent Sinterklaas. Je blijft altijd in je rol en je blijft serieus, maar ook weer niet té serieus.”

Ron gaat altijd op pad met een vast team aan pieten. Hij geeft aan geen moeite te hebben gehad met het overschakelen naar roetveegpieten. “Je doet het voor de kinderen, en wat de volwassenen willen… Tsja. De kinderen van nu groeien op met de roetveegpiet. Het plezier is net zo leuk.”

“Voor we naar een bezoek gaan, hebben we als team zoveel lol. Als we dan voor de deur staan, ben ik meteen serieus. De pieten lachen dan nog wat na. Dat is ook onze kracht, denk ik.”

Sinterklaas Ron met zijn vrouw en dochter

Sinterklaas Ron met zijn vrouw en dochter© Privéfoto

Rons grote droom om ooit een intocht te lopen als Sinterklaas, komt dit jaar uit. “Ik heb het eerder wel al gedaan, maar dat was als piet. Dit jaar loop ik voor het eerst mee in de intocht als Sinterklaas. Dat is wel heel speciaal en spannend.”

ik stop met Sinterklaas zijn wanneer ik doodga.

Ron van Maartensdijk

Of hij ooit heeft overwogen om te stoppen? “Ik weet natuurlijk niet hoe het loopt, maar ik zeg altijd: ik stop met Sinterklaas zijn wanneer ik doodga.”